MenstruatieCup inbrengen Zonder Menstruatie

Waarom zou ik de MyCup inbrengen wanneer ik Niet Menstrueer??

  1. Om de cup voor het eerst uit te proberen wanneer je geen bloedverlies of pijn hebt
  2. Vrouwen die na het zwemmen irritaties en infecties ervaren, worden nu door gynaecologen aangeraden om met de menstruatiecup te zwemmen!

 

Hoe kan de Menstruatiecup je helpen wanneer je niet menstrueert?

Raar, maar waar, de menstruatiecup zorgt er niet alleen voor dat bloed binnen blijft, ze zorgt er ook voor dat chloor-water niet binnen kan.

Veel vrouwen zijn gevoelig aan chloor, aangezien dit de intieme balans kan verstoren. Vandaar dat zwemmen met de cup bescherming biedt tegen infecties, zelfs als je geen maandstonden hebt.

Natuurlijk brengt ons dat tot de volgende vraag: kan ik die cup wel inbrengen als er geen menstruatie-slijmvlies aanwezig is.

Heb ik glijmiddel nodig om de MyCup in te brengen?

  • Tijdens je menstruatie: neen...

    Een tampon is heel droog en absorbeert al het vocht zodat je intieme streek uitdroogt: dat kan irriteren en veel pijn doen.

    De cup doet dat niet: je natuurlijk slijmvlies zal daardoor zorgen voor een gemakkelijk glijden. Als je het toch zachter wil maken, is kokosolie de veiligste optie.

  • Buiten je menstruatie: soms...

    Hoeveel slijmvlies je hebt buiten je menstruatie varieert van persoon tot persoon Ên van je cyclus. Op sommige dagen is de omgeving droger dan anderen. Wanneer de cup schuurt bij het inbrengen, kan je dus best wat kokosolie toevoegen.

 

 


Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden