Hoe diep moet de Menstruatiecup zitten?

Hoe hoog breng je je MyCup best in?

De algemene regel is:

Je weet wanneer je menstruatiecup -1- de juiste maat is en -2- goed ingebracht is op de juiste hoogte en in de juiste positie, als hetΒ steeltje net niet uitsteekt, maar wel tot onderaan je vagina komt, waardoor je er gemakkelijk aankan: dan weet je dat je menstruatiecup goed zit.

In vergelijking met de tampon, zit de MyCup dus lager (vandaar het langer draadje aan tampons).

Op deze afbeelding zie je het verschil goed. Het onderste lijntje toont de onderkant van de menstruatiecup, het bovenste lijntje toont tot waar de tampon komt.

hoe hoog menstruatiecup inbrengen

Opgelet: elke vrouw heeft andere vormen.

Het kan zijn dat jij hierin een uitzondering bent. Mail daarom altijd met al je vragen en twijfels, praat erover met vriendinnen en je dokter.

Hoe meer we erover babbelen, hoe duidelijker en gemakkelijker het voor iedereen wordt ;-)

xoxo

Roro


4 comments

 • Hi T, dankje voor je berichtje!

  In het begin is het heel normaal dat je menstruatiecup hoger kruipt. Ze moet nog haar ideale plekje vinden en onze spieren spannen op doordat daar iets nieuws zit te duwen: hierdoor wordt de menstruatiecup naar boven getrokken.

  Je mag ze inderdaad uithalen en terug lager inbrengen wanneer dat gebeurt.

  Het steeltje zou ik nog niet afknippen tot dat de cup lager gaat en blijft zitten.

  Dat gevoel van het steeltje wordt je ook gewoon.

  Als je MyCup elke keer op haar goede plek zit en het piept eruit, dan mag je het afknippen ;-)

  Laat maar weten hoe het gaat en mail ons gerust op info@rosiesdiscoveries.com

  Veel liefs,

  Rosie

  Rosie
 • Hoi! Ik gebruik nu sinds een paar dagen de menstruatiecup en over de cup zelf heb ik niet te klagen, enkel weet ik niet hoe diep het precies moet. De foto is zeer duidelijk maar wanneer ik het inbreng en na een paar uur een check up doe, dan zit ie veel hoger en is het vrij moeilijk om het steeltje te pakken te krijgen. Ik heb het steeltje nog niet korter geknipt maar zou het wel willen doen omdat dit het enige is die ik eigenlijk echt voel zitten… Plaats ik het van in het begin te diep waardoor ie naar boven gaat of ia dit normaal? Ik durf hem snachts niet inhouden uit schrik dat ie plots “verdwenen” zou zijn… :(

  T
 • Hi M.

  Dankje voor je berichtje.

  Voor ernstige bloedingen is de menstruatiecup zeker een goede oplossing. Indien nodig in combinatie met een wasbare maandverband.

  De MyCup kan je perfect combineren met het spiraaltje. Ga hier even kijken: https://rosiesdiscoveries.com/blogs/news/iud-spiraaltje-nuvaring-and-de-menstruatiecup

  Laat maar weten hoe het gaat!

  Veel veel liefs, Rosie ❀

  Rosie
 • ik ben gesteliseert met essure en heb sinds kort een spiraal vanwege hevige bloeden .wat kun je me aanraden .gebruik vaak tampons extra dik en maandverband .

  m

Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden