Hoe diep moet de Menstruatiecup zitten?

Hoe hoog breng je je MyCup best in?

De algemene regel is:

Je weet wanneer je menstruatiecup -1- de juiste maat is en -2- goed ingebracht is op de juiste hoogte en in de juiste positie, als het steeltje net niet uitsteekt, maar wel tot onderaan je vagina komt, waardoor je er gemakkelijk aankan: dan weet je dat je menstruatiecup goed zit.

In vergelijking met de tampon, zit de MyCup dus lager (vandaar het langer draadje aan tampons).

Op deze afbeelding zie je het verschil goed. Het onderste lijntje toont de onderkant van de menstruatiecup, het bovenste lijntje toont tot waar de tampon komt.

hoe diep menstruatiecup versus tampon

Opgelet: elke vrouw heeft andere vormen.

Het kan zijn dat jij hierin een uitzondering bent. Mail daarom altijd met al je vragen en twijfels, praat erover met vriendinnen en je dokter.

Hoe meer we erover babbelen, hoe duidelijker en gemakkelijker het voor iedereen wordt ;-)

xoxo

Roro


12 comments

 • Hi Cindy! Dankje voor je berichtje. Fijn dat het met jouw cup ook zo goed gaat!

  Voor elke vrouw die stopt met tampons doen we een dansje :D

  Rosie
 • Hoi hoi,

  Vandaag heb ik de cup voor het eerst gebruikt. Ik ben ontzettend tevreden, maar ik heb het steeltje wel meteen verwijderd. Ik heb een cup van het merk Organicup, maar ik denk dat het merk dat jullie gebruiken dezelfde fantastische kwaliteit is! Het steeltje irriteerde bij mijn binnenste schaamlippen en deed redelijk pijn, maar nu zit de cup heel goed. Ik zou hem bijna vergeten!

  Groetjes,

  Cindy

  Cindy
 • Hey Anne, dankje voor je berichtje! Goed dat je het even vraagt.

  1. Wanneer je de cup pas begint te gebruiken, gaat ze vaak te hoog of te laag zitten. Dat komt omdat je spieren vanzelf opspannen met zoiets nieuws in je… Dat verbetert gelukkig helemaal vanzelf na een aantal keren.

  vandaar dat je best wacht met het steeltje te knippen tot de cup haar plekje heeft gevonden *

  2. Wanneer de cup goed zit en het steeltje steekt nog uit, kan je het afknippen + afvijlen zodat er geen scherpe kantjes zijn + hierna steriliseren

  laat maar weten hoe het verder gaat, we helpen graag!

  veel liefs,
  Rosie

  Rosie
 • hoi, ik gebruik sinds een paar dagen de menstruatiecup en ik vind het tot nu toe heel erg fijn! Ik heb alleen het idee dat hij bij mij zo laag zit. Wel klapt hij open en lek ik niet. Ik voel alleen het stokje erg zitten, ik heb hem al heel kort geknipt maar nog steeds heb ik er last van. Ik krijg het alleen echt niet voor elkaar om de menstruatiecup hoger in te brengen… tips?

  Anne
 • Hey Selina,

  in het begin kan het inbrengen en uithalen pijn doen, en wanneer de cup in zit, maar niet goed zit, kan ze ook druk geven. Dit gebeurt omdat je spieren automatisch opspannen wanneer er zoiets nieuws in gaat zitten. Dan kan de cup te hoog, te laag gaan zitten, onvoldoende plaats hebben.

  Gelukkig is dat inderdaad iets wat helemaal vanzelf betert!

  Stuur ons voor alle zekerheid een mailtje, dan helpen we je graag verder:
  info@rosiesdiscoveries.com

  Veel liefs,
  Rosie

  Rosie

Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden