Candida Natuurlijk Genezen

Schimmel-overgroei is één van de meest voorkomende gezondheidsprobleem bij vrouwen en veroorzaakt vaak tal van andere syndromen, zonder dat de candida zelf wordt opgemerkt.


Candida is een schimmel die leeft in onze intieme streek. Die zit daar goed, zolang ze niet de boel overneemt. Zoals de Duitsers: we hebben die graag als buren, maar als ze ons land invadere, worden we een beetje knorrig.


Zo kan een teveel aan Candida een wereldoorlog veroorzaken in je hele lichaam. (Ken je dat oud TV programma voor kinderen? “Er was eens… de mens” Daarin beelden ze het menselijk lichaam af als een hele wereld en elke cel als een mannetje hier is de eerste aflevering: kei schattig! https://www.youtube.com/watch?v=IYpUh_m4cAQ)


Die oorlog kan leiden tot verteringsproblemen, vermoeidheid, een wazig hoofd, droge huid, puistjes, humeurschommelingen, en nog veel meer…


Oké ik praat nogal veel over ziektes en oorlog… misschien ook even een positieve noot: door de candida aan te pakken, kan je dus ook al die andere problemen oplossen! Soms deels, vaak volledig… Onderschat candida niet… Die balans tussen alle verschillende microben in ons, is zoooooh belangrijk. Het is de basis van hoe we ons voelen, nu en nu en nu… Op elk moment ;-)


Een gezonde dosis Candida bijvoorbeeld, helpt ons om vitamientjes op te nemen uit onze voeding. Maar wanneer ze overgroeit, valt ze binnen in delen van ons lichaam waar ze helemaal niet hoort te zitten (echt zoals de Duitsers dus: ze gaan over de grens, letterlijk)


(en met Duitsers bedoel ik de Hitlertjes die lang dood zijn uiteraard. Niet de nu-levende Duiters die heel braaf zijn tot nu toe! :p :p)


Die candida maakt de darmwand kapot om erdoor te geraken en komt terecht in de hele bloedstroom. Daar laat ze toxische afvalstoffen achter, die ons heel ziek kunnen maken! Plus we krijgen een lekkende darm die te grote nutriënten doorlaat: daar krijgen we allerlei voedselallergieën door.


 

Hoe krijg je candida overgroei?


Momenteel is er geen oorlog bij ons. Buiten de terroristen dan. Alle landen werken samen aan een veilig Europa.


Maar wanneer sommige landen te zwak worden, zoals Griekenland, Spanje etc… Beslissen andere landen zoals Engeland om uit de EU te stappen. Wat een ander land dan kan beslissen, zoals Duitsland in het verleden, misschien China in te toekomst, wie weet: “Oké, zij zijn zwak, het is tijd om aan te vallen en alles een beetje meer naar onze hand te zetten!”


Dat is wat er gebeurt in je lichaam: wanneer er nodige gezonde groepen bacteriën zwak worden, heeft Candida vrij spel.


Dat kan bv. door gebruik van antibiotica: dan doe je de bacteriën gewoon dood.


Of als je veel koolhydraten eet, voed je de candida teveel. Dat is waarom mijn gezicht opzwelt wanneer ik koolhydraten eet: ook dat is door te candida die direct begint te groeien en aan te vallen.


Anticonceptie, stress, suiker en zelfs gezonde dingen zoals Kombucha en zuurkool kunnen leiden tot een Candida overgroei!10 typische Candida Symptomen

 1. Gele nagels
 2. Moe zijn, zelf na een goede nachtrust
 3. Constipatie (vaak afgewisseld met diarree)
 4. Psoriasis
 5. Concentratieproblemen
 6. Allergieën
 7. Vaginale infecties
 8. Jeuk (vaak aan intieme streek, maar ook hoofd en huid
 9. Gemakkelijk geïrriteerd geraken
 10. Snakken naar suiker!!

Hoe weet ik of ik Candida overgroei heb?


>> Doe hier de test

 

 

Hoe los je het op?


 1. Candida aanvallen:
  1. Kan je gemakkelijk doen door veel look en chilli te eten
  2. Pilletjes met oregano olie werken super goed!!
  3. Suiker vermijden! Zo verhonger je de candida, want die heeft suiker nodig
   Je zal merken dat je ook minder zin krijgt in suiker wanneer de candida kleiner wordt, want het is net die candida die ons zin geeft in suiker. Candida lost stofjes die onze hormonen en neurotransmitters hetzelfde signaal geven als zin in suiker. Slim ding hoor!
 2. Gezonde bacteriën voeden:
  1. Prebiotica eten zoals kolen en wortels
  2. Je handen vuil maken in het bos zodat je van alle soorten bacteriën binnenkrijgt (onder andere via je huid)
 3. Darmwand genezen
  1. Bone broth drinken: van kippenboutjes jummie!
  2. Glutamine-pilletjes helpen ook super goed om de darmwand te herstellen

 

 

Heb je vragen of heb je zelf nog interessante tips?

 

Laat maar weten! Deel je ervaring, dat helpt andere vrouwen zo hard!!

 

veeeeel liefs,

 

Xoxo


Roro

 

❤ 


Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden