Waarom we soms zo snel zo Hopeloos Verliefd worden: Lees dit…

Wanneer je iemand leert kennen die je vlindertjes geeft… dan zegt je gevoel: Oh My God, ik wil non stop bij hem zijn! Hij doet me zooooo goed voelen…


Ik wil hem knuffelen en strelen en kusjes overal geven. Ik wil elke avond uren met hem sturen. En zijn stem horen… oh zijn stem maakt mij zo blij…


En je hebt veel mensen die zeggen: volg je gevoel!! Je leeft maar één keer!! Het is zeldzaam, zo’n gevoel… Ga ervoor! Stuur hem, bel hem, ga langs. Doe wat juist voelt!


En dan heb je andere mensen die zeggen: ja ma ja… je voetjes niet voorbij lopen hé… Je mag niet overinvesteren zo vroeg in een relatie.


Maar dat voelt niet natuurlijk… dat voelt raar. Je wilt meegesleept worden… Het is romantisch om meegesleept te worden.


Je wilt niet té logisch gaan en alles over-analyseren. Het is geen schaakspel. Je wil niet over elke zet nadenken. Dat prille liefdesavontuur hoort romantisch te zijn en lekker zot!


Ik zou niet met iemand willen zijn waar ik zot van ben en die zot is van mij… maar die zich blijft terughouden omdat hij zich zorgen maakt dat hij misschien teveel over-investeert ofzo...Maar dat is niet de bedoeling van logica. Logica hoort subtieler te zijn.Als we even de twee tegenover elkaar stellen:


Chérie Emotie    <<>> Miss Logica


Als je de emoties volgt en doet wat juist voelt. Zoveel mogelijk tijd spenderen met die persoon die je zo goed doet voelen… Dat is fantastisch! Maar die tijd dat je niet samen bent is belangrijk, ook voor de romantiek.


In een relatie heb je liefde en verlangen. Liefde groeit wanneer je samen bent en verlangen groeit wanneer je net niet samen bent. Zodat wanneer je dan terug samenkomt, je die opgespaarde energie aan elkaar kan geven.


Chérie Emotie zegt: ga niet weg! Ik heb deze persoon nu gevonden, ik wil er voor altijd bij blijven!Logica, aan de andere kant, zegt wat je moet doen om een bepaald resultaat te krijgen. Miss Logica zegt niet: loop weg ver weg van hem, en kom nooit meer terug. Logica zegt: hey… het kan geen kwaad om eventjes je eigen ding te gaan doen. En elkaar te missen… Het is geen pretbederver. Het is meer zoals je eigen innerlijke wing woman. Ze is daar om je te helpen die initiële verliefdheid net langer te laten duren en de romantiek te laten groeien.


Het is zoals een vuurtje dat je lucht moet geven om het te laten uitbreiden tot een groter vuur. Als je het gaat verstikken en er helemaal gaat overhangen omdat je zo lang zo’n kou hebt gehad… dan gaat het vuurtje snel uitbranden en zit je terug in de kou…


Dat is moeilijk, want als we zo lang eenzaam zijn geweest en we vinden EINDELIJK iemand waarmee we zo’n diepe connectie voelen… Dan is ons instinct om het te verstikken.


Maar ons instinct zegt ook dat we zoveel kindjes als mogelijk moeten maken, constant suiker eten en in het geval van mannen dat ze moeten springen om elk meisje in een rokje…


Ons instinct zegt veel waar we beter niet naar luisteren.


En onze lieve Chérie Emotie is in essentie een klein gekwetst kindje dat wilt vastgenomen en geknuffeld worden. We hebben allemaal zo’n gemis, zo’n verlangen naar liefde en affectie. Al wat Chérie Emotie wil is liefde geven en liefde krijgen.


Het is bizar genoeg wat ik ooit letterlijk zei tegen een jongen die ik leuk vond en die mij leuk vond… Ik was nog heel jong en lag toen serieus in de knoop met Chérie Emotie. Hij wist niet goed wat aanvangen met mij… en vroeg wat het was dat ik wou. En ik herinner me dat ik antwoordde: liefde. Ik wil gewoon liefde.


En wanneer je iemand vindt waarbij je veilig liefde kan geven en krijgen… en die persoon krijgt plots een heleboel verwachtingen… dan voelt het niet meer veilig. Dan voelt het minder echt. En dan lopen we weg. Mannen en vrouwen. Jij doet het vast ook bij mannen die zich te snel, te veel, te intens gedragen.


Welke mannen vind je aantrekkelijk? Diegene die je vriend willen zijn. Die je gewoon tof vinden als vriendin… En wel duidelijk maken dat ze je aantrekkelijk vinden, graag flirten, maar daarom niet per se meer willen.


Of hou  jij van die jongens die je non stop sturen, honderd duizend hartjes sturen en elke second van de dag een complimentje geven… Geloof je het zelfs nog? Krijg je ook niet het gevoel dat ze gewoon raar en hopeloos zijn en jou nodig hebben om dat voor hen op te lossen?


Het is goed dat een man je nodig heeft, jij wil je ook nuttig voelen in zijn leven. Maar als hij je nodig heeft voor ALLES… mja…


Dat is hetzelfde voor hen natuurlijk. We zijn allemaal mensen. Man, vrouw, zoveel verschil is er uiteindelijk niet. We willen allemaal iemand aan ons zijde. Niet iemand die constant aan ons trekt en helemaal op ons steunt, dat is lastig… Maar iemand die af en toe ons handje wil vasthouden om een sprong te maken in hun leven waar ze bang voor zijn… En iemand die ons een handje geeft wanneer wij het nodig hebben.


Chérie Emotie is een baby’tje en is vrij egoïstisch. Baby’s geven niet om de emotie van hun mama en blijven huilen tot ze de nodige troost ontvangen.


Miss Logica is een klassevolle dame. Zij heeft recht op liefde, maar gaat niet nemen zonder rekening te houden met de andere.


Zij aanvaardt ook niet minder van haar partner. Ze heeft geen verwachtingen, van niemand. De wereld is ons niets verschuldigd. “Iedereen verdient liefde”. Ik weet het niet. Klinkt mooi. Maar we verdienen niets. We zijn hier gewoon. En ik probeer in de eerste plaats liefde te geven, waar ik kan. Ik ga niet blijven geven aan mensen die het niet teruggeven. Maar ik ga wel blijven geven aan alle nieuwe mensen, en aan alle mensen die teruggeven, maar ik stop waar zij stoppen. Dat lijkt bijna een wiskundige berekening, maar het is nu eenmaal de enige manier om respect te behouden. Want mensen kunnen van je houden. Maar daarom respecteren ze je nog niet! Dat heb je zelf in de hand. Onrespectvolle mensen mag je liefde geven, van ver, in gedachten, maar in praktijk, laat ze hun eigen onrespectvolle gangetje gaan. Terwijl jij je richt op mensen die meer respect tonen en dus meer liefde verdienen.


En hoe meer respect jij toont, hoe meer liefde jij verdient.


Niets is voor niets in deze wereld. Ik ben soms streng voor mezelf en zeg: hey Rosie, als je het gevoel hebt dat je niet genoeg liefde krijgt, is het misschien omdat je het niet verdient!


Bovendien heb ik vaak dat gevoel als het helemaal onterecht is. Het is niet omdat je geen oneindig lange knuffels krijgt dat je geen liefde krijgt… Zoveel mensen zijn zo lief voor me. Als ik dat durf zeggen, dan is het het teken dat ik mijn maandstonden heb haha!


Echt waar. Ik ben hét prototype van de vrouw met haar kuren van de maand. Het duurt maar één à twee dagen, maar ik ben een ander persoon dan. Egoïstisch, depressief, helemaal uit m’n element.


Gelukkig weet ik het intussen. Dan probeer ik me zoveel mogelijk af te zonderen en geduldig te wachten tot het overgaat.


Want het grootste probleem dat ik als psycholoog zag was hoe mensen, wanneer ze zich slecht voelen, onmiddellijk een oplossing eisen. Ze willen zich goed voelen EN NU!! Nu direct. Vaak, in die zoektocht naar de oplossing, maken ze het probleem erger. Verlengen ze het.


Hetzelfde in relaties: soms doen we iets stoms of zieligs. Gaan we die jongen stomdronken opbellen om te zeggen dat we hem missen…


Het beste wat je dan kan doen? Niets! Gewoon wachten tot hij het vergeet ;p


Het ergste wat je kan doen? Het proberen uitleggen, oplossen, goedpraten, nog meer bellen…


Vergeet je relatie maar haha!


Die Miss Logica is er om dat ongeduldige kindje in ons af te remmen, zij is de mama die zegt, met liefde, met een glimlach: “Neen, lieve schat. Als je nu nog koekjes eet, zal je buikpijn krijgen. Hoe lekker ze ook zijn… Nu is het tijd om iets anders te gaan doen.”


** ook nog iets over alleen reizen? Versus samen zijn, comfortzone vs pijn maar nieuwe ervaringen en een betere toekomst… nu lijden om in toekomst betere comfortzone te hebben;


Plus comfortzone is uiteindelijk niet uitstappen, maar gewoon uitbreiden! Tot overal en in elke situatie comfortabel!! :-):-)Miss Logica is er dus heus niet om de pret te bederven, maar net om de pret te verlengen. Ook niet om spelletjes te spelen en over elke “zet”  na te denken… maar wel om je af en toe een beetje af te remmen, een klein beetje maar, zodat je toch voldoende zuurstof laat, voldoende ruimte voor die romantiek en die gemeenschappelijke verliefdheid om te groeien en te blijven.


Miss Logica pusht niet om je relatie helemaal stop te zetten en je emoties overboord te gooien en als een boeddhist in een hoekje te gaan zitten voor de rest van je leven. Miss Logica zorgt voor dat kleine mini nuanceverschil… Dat op lange termijn een Wereld van verschil maakt!


Een avondje zonder hem vandaag, dat af en toe, kan zorgen voor zevenenzeventig jaar langer plezier.Het andere probleem is dat wanneer we verliefd zijn we die andere persoon gelukkig willen maken, wat mooi is… maar we mogen niet vallen in nice girl gedrag.


  • “Wat wil je doen vanavond?”
  • “Eender wat jij wil doen!”

HmmmAls we niet zeggen wat wij willen, is hij in de war. Hij wil zich nuttig voelen als man en het gevoel krijgen dat hij jou gelukkig maakt. Hij heeft ook een doel nodig in zijn leven ;-)


Plus als je altijd doet wat zij willen en zelf geen mening lijkt te hebben, dan leert hij dat hij niet moet inzitten met wat wij willen… want we zijn toch altijd content.


Hij wilt ook weten wat jou gelukkig maakt. En door hem te zeggen wat jou gelukkig maakt, creëer je meer respect.Voor je relatie was je bezig met dingen die je graag deed en waarschijnlijk nog steeds graag doet… Maar je vergeet dat wanneer je iemand leert kennen. Je spendeert zoveel tijd samen dat je minder tijd hebt voor al die andere dingen.


Emoties zeggen nu: datgene dat mij het meeste plezier geeft, is mijn relatie. Onze emoties zeggen ons dat we al onze validatie moeten halen bij deze ene bron. Maar dat is vrij gevaarlijk, want het zijn net al die andere dingen die deze persoon in ons zag en aantrekkelijk vond aan ons. Die dingen maakte jij wie jij was, onafhankelijk van hem. Hoe meer hij ziet dat je deze dingen loslaat, hoe meer hij zijn interesse zal verliezen.


Miss Logica to the rescue again! Zij zegt: weet je wat? Als je blijft werken aan dit project en met passie hiermee bezig blijft… zal hij nog veel meer aangetrokken tot jou worden… Want wat is er aantrekkelijker dan een persoon die in zijn element zit, in balans is, geïnteresseerd in verschillende dingen


Sta je emoties niet toe om alles te bepalen. De meeste mensen zijn slaaf van hun emoties. Je hebt de keuze om een meester van je emoties te worden. Wat niet betekent dat je je emoties moet buiten bonjouren! Gewoon begrijpen hoe je ze kan dirigeren en aansturen. In plaats van elke ochtend wakker te worden overgeleverd aan de genade van die emoties.


Alle mannen en alle vrouwen hebben overweldigende sterke emoties. Het enige verschil is dat sommige mensen hun emoties controleren... Sorry ! Neen, schrap dat! Emoties "controleren" is bullshit.

Luister nooit naar iemand die zegt dat  je emoties kan controleren. Emoties zijn als een ontembaar paard. Ze moeten vrij zijn. Rondlopen. Hun eigen ding doen. En het enige wat je kan doen is ze los laten. Ze laten zijn. Er niet achterlopen, opspringen, er niet tegen vechten. Ze net NIET proberen controleren. Maar ze accepteren en geduldig wachten tot ze kalmeren. Accepteren en wachten. Ik schreef ooit een hele paper over wachten en hoe wachten het antwoord is voor élk emotioneel probleem. In plaats van shizzle te proberen fixen. Gewoon wachten. Wachten en alles komt goed. 

Anyway, er 
zijn wel degelijk twee soorten mensen: 

Mensen met "levenspijn" (pijn die inherent is aan het leven en iedereen heeft no matter what, hoe goed hun leven ook gaat, iedereen heeft dezelfde pijn) die nog geen manier gevonden hebben om deze pijn te laten zijn.

En er zijn mensen met levenspijn, met liefdesverdriet en gemis en zoveel emotionele rollercoasters, die wél een manier gevonden hebben om dat kleurrijke pakket van emoties te uiten, te appreciëren, te laten rondlopen zonder erachter te lopen. Geniet van je emoties, zelfs je pijn. Het leven is een show & in tegenstelling tot een film, ervaar je deze show maar één keer.

 

Aan jou om te beslissen wie van de twee je wil zijn.Heb je vragen? Ik ben hier niet enkel om je met je cup te helpen hey! Ik wil alle mensen en alle planten en alle dieren gelukkig maken! En ik heb nu meer dan ooit door, dat wanneer alle mensen gelukkig zijn, zij onze planeet met respect behandelen. Dus happy people ⇒ happy planet. Dus wil ik je NOG meer gelukkig maken :D :DVeel liefs,


Rosie


 

 

PS: Wat vind je van mijn benaming, Miss Logica? Niet mis hey! :p :p Vond het grappig, want achteraf zag ik: hey, Miss Logica is degene die ervoor zorgt dat je elkaar mist....

....en daardoor dat verlangen creëert. Jup. Miss Logica is demax.


Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden