OUT OF THE BOX TRAVELLING

Op zoek naar een origineel reisidee?


Hieronder vind je 9 out-of-the-box reis-ideetjes om je vakantie goed te benutten
+
ze zijn ideaal voor Solo Travel !!

 


Rosie, wat is er zo goed aan alleen reizen?

OMG I LOVE TRAVELLING SOLO !!


 

 • Je doet wat je wil, wanneer je het wil, hoe je het wil en hoelang je het wil, altijd. Als je rust wil kan je 100% rust krijgen. Niemand die tegen je praat, op je wacht of iets van je verwacht. Je kan stil in een bos gaan zitten. Geen stress. Puur vakantie.
 • Je hebt tijd om te denken en reflecteren op je leven, wie je bent en wat je hier doet op deze wereldbol
 • En je leert veeeeel meer mensen kennen ❤ ❤ ❤ De top keuzes voor Solo Travel

 

Workaway

Hier vind je oneindige projecten groot en klein. Van families met een grote moestuin tot NGO's. 

Er is een kleine kost om in te schrijven op deze website, maar dat is het meer dan waard! 

Gratis alternatieven: Bekijk ook de fora op couchsurfing om lokale organisaties te vinden, of tegenwoordig natuurlijk degene die alles heeft: facebook! Vind je massa's projecten op voor vrijwilligerswerk over heel de wereld!

 

Doe mee aan een groepsreis

Met de rugzak de bergen in! Ideaal om nieuwe vrienden te maken die ook geven om de natuur en elkaar ❤ 

Heb je hier al ervaring mee? Stel je kandidaat als reisbegeleider! Kan je gratis mee ;D

 

Woofing

Werk op een bio boerderij https://wwoofinternational.org/

Heb ik gedaan in Turkije en Noorwegen: varkentjes eten geven, babbelen met vrouwen die geen woord Engels spreken en je dan maar 1, 2, 3, 4, 5 in het Turks proberen leren, plantjes wieden, weglopen van de schorpioenen, jaja, de hele shamala!

Hier vind je meer info over het zalige project in Turkije: https://www.lisinia.com/en/ en als je me een berichtje stuurt met je facebooknaam kan ik je toevoegen aan hun ''secret group'' waar je kan babbelen met de andere volunteers (want de eigenaars spreken geen Engels ;)

 

 

 

Deel jouw eigen passie!!

Dit is het mooiste project ooit: https://www.localdreamers.org/our-projects/talent-school/


Deel wat jij goed kan: dansen, talen, juweeltjes maken, wat het ook is: deze kindjes zijn dolblij met jouw kennis!


Hier doe je wat jij graag doet, maar dan in Zuid-Amerika, om een toekomst te geven, inspiratie en liefde tijdens je tijd daar aan deze kinderen

 

Ver Weg

❤  Vrijwilligerswerk met dolfijnen in Australië  ❤ 

 

vrijwilligerswerk met dolfijnen in australie

 

Monkey Mia was mijn FAVORIETE BESTE MEEST UNIEKE DIEPE ERVARING OOIT. 

Je leert toeristen weg te blijven van de dolfijnen om ze veilig te houden, maar de dolfijnen in Monkey Mia zijn zo nieuwsgierig dat ze zelf rond je benen komen toeren. Zo lief. Zo waaw.

Monkey Mia is ten noorden van Perth. De meest Aussie plek ooit! Woestijn, eindeloos niets, paradijselijke stranden en chille rangers. Echt het Australië van in de TV programma's in de zoo :D

 

Ze hebben zelfs geen website! Zo True Aussie zijn ze. Je vind ze nergens terug op dure websites waar je massa's betaald om zelfs te MOGEN gratis werken... Hoe kan je dan appliceren? Via connecties  ;-)  Ik vond ze via een couchhost wiens vorige couch surfer het had gedaan & jij, wel jij kent mij ;-)

Stuur een mailtje naar de lieve rangers via monkeymiavolunteers@westnet.com.au

Vrijwilligerswerk hier is meestal 1 tot 2 weken. Doe ze de groetjes van me ❤  

vrijwilligerswerk met dolfijnen in australie

 

 

Dichtbij

Zomerkampen met kinderen: altijd entertainment! Hier kom je serieus vermoeid uit maar het is extreem leerrijk.

Plus je kan zelf gewoon kei hard kind zijn voor een week :D

En je wordt er nog voor betaald ook!

Dit is een zalig sportkamp voor meisjes alleen:

https://www.sportakampen.be/kamp/girls-camp

Girl power woohoo!

 

Avontuur

Wanna go wild? Hier nog een aantal tips om je avontuur nóg avontuurlijker te maken...

Deze raad ik aan om met een vriend of vriendin te doen. Heel veel mensen doen het totally solo maar zeker als meisje, ben ik geen voorstander van alleen liften. Zelfs couchsurfing heb ik vaak alleen gedaan, maar toch ook issues gehad. Met twee ben je altijd safer als je helemaal zonder organisatie en steun op pad bent in onbekende landen...

Plus met wat zotte vrienden is het zoveel FUN :D

 avontuurlijk reizen

 

Rolschaatsen door Europa!

Via deze site vind je fietsroutes doorheen heel Europa en met goede stevige rolschaatsen is dat geweldig: https://www.europafietsers.nl/fietsroutes

 

Liften

Toen ik in Rennes, Frankrijk woonde, ging een van mn vrienden op reis naar Portugal. Ik vroeg hoe hij ging: vliegen, blablacar, bus, ... en hoeveel het koste...

"Gratis" zei hij. Gratis?? "Jup! Ik lift.'' 

 

Hoe doe je dat??

Hij legde me uit dat je gewoon start aan de kant van de weg, met je duim. Eens je een auto vind, vraag je om je af te zetten aan het volgende tankstation, waar je kan praten met de mensen en het veel gemakkelijker wordt om een rit te vinden.

Ik ben direct vertrokken. Zo ben ik. Geef mij een idee en ik doe het NU. 't Is nu of nooit, zegt het stemmetje in mijn hoofd. Het leven kan elk moment stoppen. Het is echt wel nu of nooit!

Ik overtuigde mijn geweldige Peruviaanse vriendin om mee te komen. We stonden langs de kant van de oprit van een grote snelweg in Toulouse, wanneer er een andere jongen met een rugzakje kwam afgewandeld. Dan werd mijn grote inspiratie. Hij was toen al 10 jaar aan het liften door Europa! Zijn enige bezittingen zaten in zijn rugzak en GEEN ENKELE DAG in die 10 jaar wist Dan waar hij zou slapen die avond. 

Hij kwam mee met ons die dag, bleef in onze hotelkamer slapen en lifte de volgende dag al jonglerend door naar Barcelona. 

Hij raadde me deze website aan: hitchwiki.org

Hierop vind je tips om te liften en ideale startpunten per stad - eender waar in de wereld. Zooooh handig. In Barcelona bv., staat er een wandelpad dat je van de stad recht naar een tankstation brengt aan de snelweg. Ideaal! Dat is meestal het moeilijkste: starten en op de snelweg geraken.

Dankzij Jolan, Daniela en Dan reisde ik al liften van Rennes naar Barcelona, rond en doorheen Frankrijk, naar Madrid, naar Noord-Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, alle balkan landen, Bulgarije, Turkije, en met een vluchtje tussenin, doorheen West Australië...

Allemaal gratis - maar nog veel belangrijker: vol verhalen, avonturen en unieke connecties. Liften is ongelofelijk. De mensen die je meenemen zijn goede mensen vol liefde en positiviteit (anders zouden ze je niet meenemen) en meestal hebben ze zelf heel wat avonturen beleefd, die entertainen, maar je daarbovenop een grote levensinzichten meegeven. 

 

"People think Travel is a holiday. Not quite. It's life. Just more of it, in less time." - Meee :p

 

Je hebt geen magic mushrooms nodig. Reizen is de gezondste manier om tot spirituele inzichten te komen ❤

 

De wereld ligt aan je voeten. Spring erin. 

Ken je deze nog? :p

 

 

Couchsurfen

Als je niet graag de toerist uithangt, maar wil socializen met de locals is dit zonder twijfel THE way to go.

Maak onmiddellijk lokale vrienden, die je alle speciale plekjes tonen. 

En je verblijft er gratis...

Niet alleen een gratis bed, maar ook een badkamer en keuken vol spulletjes die je kan gebruiken. In ruil kook je bv. een maaltijd voor jou en je hosts (alhoewel velen willen gastvrij zijn en voor jou koken!) maar het voornaamste idee achter couchsurfen is de uitwisseling: jij ontvangt mensen op jouw couch wanneer iemand jouw local town wil bezoeken.

https://couchsurfing.com

Honderd duizend miljoen keer beter dan eender welk hotel!

EN EN EN je leert er piloten kennen die je met hun privé jet rondvliegen :D :D

 

Dumpsterdiving

Je weet intussen vast wel dat supermarkten, restaurants en wel, wij mensen... MASSA'S eten weggooien dat nog perfect OK is.

De houdbaarheidsdata zijn steeds heel ruim geschat. Net omdat we nooit zeker zijn en uiteraard willen producenten niet worden aangeklaagd wegens ziektes. Dus ze nemen de houdbaarheidsdatum zo ver mogelijk van de effectieve schatting. 

Dit is hoelang deze voeding goed blijft NA de houdbaarheidsdatum is verstreken: 
 • Eten in Blik
  De houdbaarheidsdatum is hier meestal 3 jaar na het inblikken. Hier kan je gerust nog een 3 jaar of meer aan toevoegen! Dus wanneer dit wordt weggegooid in de containers van de Delhaize of Albert Hein in 2019, basically nog baby food. 
 • Eitjes
  Hier ben je nooit zeker. Wanneer je "oude" eitjes vind, doe deze test om te zien of ze nog goed zijn:
  Leg ze in water. Met degenen die zinken mag je een omeletje maken. Degenen die drijven, op de composthoop daarmee!
 • Sla in een zakje
  Tot ze nattig zijn en stinken zijn ze perfect!
 • Diepvries-groentjes
  Blijft heel lang goed! Niet oneindig... zoals mijn mama vroeger dacht. Zij liet het er jaren inzitten, maar dan kreeg ik toch buikpijn hoor! :p
  Maar een paar maand still safe.
 • Chocolade
  Bewaar chocolade koel en ze gaat nog maanden mee na de houdbaarheidsdatum. Dus na een dag in de dumpster 100% veilig en yumm!
  Komt er wat wit op? Dit is geen schimmel! Smaakt nog exact hetzelfde.
 • Pindakaas, Speculoospasta, Choco
  Blijven gemakkelijk een extra jaar goed bovenop de houdbaarheidsdatum. Eens geopend 3 tot 4 maand in de kast of 8 maand ongeveer in de frigo. Je ziet goed wanneer deze niet meer goed zijn: wanneer ze hard worden en verkleuren: tijd om terug in de dumpster te gooien ;-)
 • Sausjes
  Mosterd, ketchup, mayonaise, etc. blijven gemakkelijk nog één à twee jaar goed na verstrijking van de houdbaarheidsdatum. Tijd genoeg om te dumpster diven voor een potje cocktailsaus dus! Eens geopend kan je ze zes maand in de koelkast bewaren. 

 

Dan: wat je meestal ziet naast / achter een winkel:

 

avontuurlijk reizen en dumpster diving

 

En dan zoek je een winkel (neem een rugzak mee!) --> container --> wacht tot het avond is --> klim over wat hekken --> haal eten uit de container DONE 😋

 

 

 

 

 

Reizen op deze of eender welke out-of-the-box manier, gaat om connectie

Alles draait om connectie... Je leven leven samen met anderen. Avonturen, filosofische gesprekken en tafelen met lokale specialiteiten gemaakt met liefde ❤ 

 

 

PS. deze site is ideaal om te bepalen wat je meeneemt: http://www.ikneemmee.nl/vakantielijst/

PPS. vergeet ofc je MyCup niet op reis! ;-)

PPS. De Eco-Reiskit krijg je via deze link aan 50% korting 🤩


  Wat vind jij ervan? Deel je mening!

  Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden