Menstruatiecup Verkleurt

Is het normaal dat mijn menstruatiecup verkleurt? En wat doe ik eraan?

 

Goede vraag! Want de hygiëne en gezondheid is de aller top prioriteit natuurlijk. Maar ook daarnaast willen we een cup die er netjes uitziet. En hygiënisch en gezond oogt.

(liever de video zien? scroll naar beneden ⬇ )


Is het normaal / gezond / hygiënisch wanneer mijn menstruatiecup verkleurt?

In het kort: ja, het is helemaal normaal en nog steeds gezond en 100% hygiënisch wanneer je menstruatiecup een rode-bruine kleur krijgt. 

Dat komt omdat het steriliseren de bacteriën doodt, maar niet het kleur. 

Je mag je MyCup nog steeds gebruiken zoals de eerste keer en ze zal exact werken zoals de eerste keer. Het kleur is helemaal geen aanwijzing voor de properheid van de cup. Bloed heeft nu eenmaal een sterk kleur. Net zoals de gekleurde roze MyCup of eender welke gekleurde kledingstukken ook proper uit de wasmachine komen - met het kleur er nog in.


Natuurlijke Methode om je MenstruatieCup terug te Ontkleuren

Natuurlijk willen we liever een mooie menstruatiecup dan zo'n bruine. Ook al zijn we gerustgesteld dat het gezond is... Het blijft wat vuil ogen. En dat vinden we in onze hyper-schoonmaak maatschappij helemaal niet fijn...

Je kan het al raden: I don't care! Haha. Ik hou van mooie dingen maar ik hou nog meer van alles wat natuurlijk en echt is. Anyhow: gelukkig is er een natuurlijke methode om je menstruatiecup terug te ontkleuren.

 

Het eerste wondermiddeltje is azijn:

Steriliseer je menstruatiecup zoals je gewoonlijk doet, in water
Voeg een scheutje azijn toe aan het mengsel ;-)
Steriliseer ze hierna nogmaals met water alleen

Het nadeel? Het geeft een geurtje.

Oplossing? Methode twee:

 

Waterstofperoxide

Dit is een absoluut magisch dingetje. Waterstofperoxide "eet" al het organische materiaal op, zoals het bloed, maar laat de rest onaangetast. Dit wordt ook gebruikt voor oorontstekingen en zelf om puistjes of moedervlekken weg te toveren. 

Je mag je menstruatiecup in 3% waterstofperoxide (kan je kopen in de supermarkt) laten weken tot de vlekken weg zijn. Daarna nogmaals steriliseren in water zoals gewoonlijk & tadaaah: nieuwe MyCup!

 

As always: laat maar weten als je vragen hebt hey

 

Veel veel liefs,

 

Rosie

 

 

 

PS. meer info in deze video:

 

 

 

 

 

     


    Wat vind jij ervan? Deel je mening!

    Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden