Wat als de Menstruatiecup LEKT?

Als je cup lekt in het begin, is dat vaak omdat ze niet volledig openklapt en dus niet vacuüm gaat zitten... en dat is net de hele werking. Doordat ze vacuüm zit vangt ze al het vangende bloed op en blijft ze mooi op haar plaats zitten.

Tips om je menstruatiecup open te poppen:

  1. Neem je MyCup aan de onderkant (niet het steeltje, maar de onderkant van de cup zelf) vast en draai ze rond, tot ze open popt
  2. Duw langs de zijkant onderaan je cup (zoals je zou doen om ze uit te halen) en laat terug los: dan popt ze meestal open
  3. Wat ook helpt: zet één been omhoog tijdens het inbrengen

 

Tenslotte: Geduld...

Want de eerste keren met zo'n nieuwe cup, gaan je spieren automatisch opspannen. Hierdoor kunnen ze duwen tegen de cup en het vacuüm terug doorbreken, maar ook je cup naar boven of beneden duwen, waar ze niet meer ideaal past in je vaginahals en daardoor kan lekken.

Dat is iets wat helemaal vanzelf betert, omdat je spieren steeds meer wennen aan de aanwezigheid van de menstruatiecup, gaan ontspannen, en de cup zo een goed plekje kan vinden.

 

Juiste maat?

Het kan ook dat je niet de juiste maat hebt, want wanneer ze te klein is kan er bloed naast lopen, en wanneer ze te groot is, dan kan ze nooit volledig open klappen.

➡ In beide gevallen is er geen vacuüm gecreëerd.

Ook belangrijk is dat elk merk van menstruatiecups andere samenstellingen gebruikt. De meeste zijn gemaakt van hetzelfde materiaal (medische siliconen), maar kunnen wel verschillen in stevigheid of boordjes en randjes hier en daar.

De maten zijn ook niet identiek bij elk merk menstruatiecup. 

Daarom kan je soms een maat small hebben bij het ene merk en een large bij de andere soort cup.


Lees hier hoe je jouw maat menstruatiecup kan bepalen

 

Heb je vragen over jouw ideale maat MyCup? 

Mail ons via info@rosiesdiscoveries.com

We helpen graag! ❤


Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden