Glijmiddel voor de MenstruatieCup

Moet je de MenstruatieCup inbrengen met Glijmiddel?

Een tampon is heel droog en absorbeert al het vocht zodat je intieme streek uitdroogt: dat kan irriteren en veel pijn doen.

De cup doet dat niet. Tijdens je menstruatie zal je natuurlijk slijmvlies er dan ook zorgen dat het inbrengen gemakkelijk verloopt.

De eerste keer kan het eventueel helpen wat glijmiddel op je cup te doen om ze in te brengen, maar dit kan het ook zodanig slipperig maken dat het nog klungeliger wordt om ze te vouwen en dan te doen open poppen...Β 

Normaal gezien is dit niet nodig, tenzij...

Β 

Wanneer glijmiddel wel handig is bij de menstruatiecup?


We raden normaal af om je menstruatiecup te testen wanneer je je maandstonden niet hebt. Wil je dit toch graag doen, bv. omdat je menstruatie al pijnlijk genoeg is?

Dan komt glijmiddel van pas! Want buiten je menstruatiedagen is de omgeving wel vaak te droog en dan zou de cup schuren.Β 


Welk middel gebruik ik dan best?

Natuurlijk gaan we niet voor chemische rommel! Dat willen we nergens in ons lichaam, maar het minst van al in ons meest gevoelige intieme streek, right...

Als je het toch zachter wil maken, raad ik kokosolie aan.

Dat is 100% natuurlijk en gebruikte ik vroeger veel toen ik de cup zelf nog niet kende en irritaties had door tampons... Hielp heel goed! Ik gebruikte bijna een volledige pot per maand :p

Sommige MyCup Meiden gebruiken vaseline, maar dat zou ik niet doen...

Ik vertrouw de ingrediΓ«nten niet voor zo'n gevoelige plaats ;-)

Β 

Voor het eerste gebruik met de menstruatiecup:

Focus niet te veel op middeltjes en dingetjes. Het belangrijkste is dat je ontspant.

De eerste keren dat ik de cup inbracht deed het enorm veel pijn.Β Ik voelde me wat ongemakkelijk maar besefte niet dat ik gespannen was. Goed om te weten: je bekkenbodemspieren spannen 100 x zo sterk op als de spanning die je voelt.

Het verschil tussen een je beetje oncomfortabel voelen of op je gemak, maakt een Wereld van verschil in opening daar beneden.

Dus ik raad aan: een warm bad, rustige muziek, een glaasje wijn,... eender wat dat je helemaal comfy doet voelen. En dan komt dat helemaal goed!


Wat vind jij ervan? Deel je mening!

Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden