Cups: 8 Geheimen Die Niemand Je Zegt

1. Menstruatiebloed is DIK!

Voor ze overstappen naar een cup, wisten de meeste vrouwen helemaal niet dat menstruatiebloed niet lijkt op een rode bietensapje, maar eerder op een romige tomatensoep. Dat komt omdat het niet enkel om bloed gaat, maar om een mengeling van bloed en slijmvlies.

En als ik nog een iemand JAK hoor zeggen, dat is het mooie magische nestje dat ons lichaam creëert om je baby in veilig te houden. Daar is niets jak aan. Het is gewoon iets waar we moeten aan wennen.

Dit is meer goed nieuws dan slecht, maar het is toch even slikken als je dat voor het eerst ziet.

Deze textuur zorgt er gelukkig voor dat het minder verspreidt tijdens het legen… en soms interessante patronen kan maken in het toilet!

Je cup is gelukkig volledig schoon te maken! Hoe? Dat lees je hier

 

2. Het duurt even... om de cup onder de knie te krijgen

Gebruik daarom de eerste keren een plan B

De helft van de artikels die je gaat lezen over menstruatiecups gaan je ofwel bang maken van de menstruatiecup - omdat mensen nu eenmaal klikken op titels zoals ‘’menstruatiecup veroorzaakt dood’’ ook al zit er geen waarheid in… De andere helft gaat je vertellen dat de menstruatiecup elke cel van je vagina zal veranderen in een magische Santa Claus on Prozac...at disneyland...getting laid!

No I'm a positive person. You're like santa claus on prozac... in disney land... getting laid

Wij spenderen ons leven aan… jawel, menstruatiecups… niet omdat we het zo gezellig vinden om over bloed te praten. Maar omdat niemand anders het doet. En doordat niemand over menstruatie durft te praten, lijden zoveel vrouwen elke maand onder de pijnlijke en zeer oncomfortabele effecten van tampons en maandverbanden. 

Daarom besteden wij elke dag van ons leven, aan het praten over menstruatie. Zodat vrouwen leren dat dit oke is… en aan informatie kunnen die ze vroeger niet hadden. Tampon was de enige optie, punt. Een infectie daar praat je niet over. Nu weten we dat tampons de infecties veroorzaken bij ongelofelijk veel vrouwen. En nu weten geleidelijk aan meer en meer vrouwen dat er gezondere alternatieven bestaan. 

Dat is waarom we het doen. 

En nog steeds leer ik vrouwen kennen op dagelijkse basis, die nog nooit van cups of eender welk ander alternatief gehoord hebben. Dus spreid het woord mee met ons! 

Maar dat was niet het punt. Wat ik wilde zeggen, is dat ook al wil ik niets dan goed zeggen over de kracht van de menstruatiecup, het is niet allemaal glitter en glamour. 

Zo zal je allicht in het begin lekjes ervaren. Dat is waarom je best een wasbaar inlegkruisje draagt onder je cup. 

De cup juist inbrengen is voor iedereen anders. Probeer dan ook verschillende vouwen en posities tot het werkt voor jou!

Lees hier wat je kan doen als je menstruatiecup lekt

 

3. Menstruatiecups kunnen vast zitten…

  Maar niet voor lang. Je spieren houden ze soms op in het begin. Die ontspannen vanzelf terug en dan komt de cup weer naar beneden. 

  Zoek uit wat voor jou werkt en spendeer niet teveel tijd aan enge videos over menstruatiecups die vast zitten. 

  Zoals hierboven vermeld: die videos zijn clickbait. Mensen klikken op enge titels, dat is goed voor de inkomsten van videomakers die er reclame bijzetten bv. 

  Focus op je cup. En onstpan :-)

  Lees hier wat te doen als je menstruatiecup vast zit

   

  4. Je baarmoeder beweegt

  Voor ik de cup ging gebruiken, stond ik nooit echt stil bij mijn baarmoeder… Je kan ze meten vlak voor en vlak na je menstruatie om te zien hoeveel ze verandert. Dat kan heel nuttig zijn om de goeie cup te kiezen!

  Hier vind je meer tips om je ideale cup te kiezen

  Als je twijfels hebt, stuur ons een berichtje via de chat! :-)

   

  5. Cups maken geluidjes (soms)

  Wanneer de cup open popt kunnen we dat meestal niet horen.

  Maar soms wel! Dan zegt ze letterlijk POP !

  Popt ze bij jou niet open? Hier vind je tips


  6. Je kan er seks mee hebben...

  Dit artikel bespreekt het in meer detail, maar in het kort: veel vrouwen hebben seks met de cup. Soms zelf penetratie… Met als voordeel dat er geen bloed op de lakens komt. Wij raden het niet aan. Maar blijkbaar is het voor velen toch een fijne oplossing!

  7. Cup in het toilet?

  Kan je de cup eruit duwen tijdens de grote boodschap?

  Bij de meeste vrouwen heeft dit geen enkel effect, maar voor een klein deel van de vrouwen kan de cup wat naar beneden bewegen tijdens het duwen. De cup gaat nooit in het toilet vallen, want je moet nog altijd eerst het vacuüm doorbreken.

  Als de cup bij jou wat beweegt wanneer je naar het toilet gaat, kan je ze simpelweg opnieuw inbrengen. 

   

  8. Cups zijn verslavend !!

  Overstappen naar de cup is niet altijd gemakkelijk. Zoiets nieuws… vreemd… klinkt jak… Niemand leerde het ons op school, niemand praat over zo’n onderwerpen. Toch niet in Vlaanderen. De Nederlanders zijn meestal wel wat opener! Maar toch niet altijd over dit onderwerp…

  We lezen dan maar wat online en zien zoveel foto’s en video’s van schattige roze cups.

  Grappig genoeg gaat dat geaarzel na een korte tijd over tot een hobby tot zelfs obsessie! In mijn geval zelfs mijn job, bedrijf en dagelijkse leven!

  Veel vrouwen schaffen uiteindelijk zoveel cups aan - ook al was de eerste helemaal goed - puur voor de kleurtjes en toeters en bellen.

  Wat jouw stijl ook is en welke cup je ook verkiest, je zal direct verkocht zijn!

   

  Nieuw met de cup?

  Lees hier de meest gemaakte fouten die beginners maken met de menstruatiecup


  Wat vind jij ervan? Deel je mening!

  Bedankt voor je bericht! Alle berichten worden eerst nagekeken voor ze gepost worden